Frankrikes kommunister: Macron eller Le Pen hur som helst mer kamp

Nedan följer deklarationer från Frankrikes Revolutionära Kommunistiska Partis (PCRF), det Revolutionära Partiet-Kommunisternas (PRC) och Samling för kommunistisk pånyttfödelse i Frankrikes (PRCF) vägnar om första rundan i det franska presidentvalet.

Efter den första rundan i det franska presidentvalet som hölls den 23 april står det klart att Emmanuel Macron, ledare för det socialliberala En Marche! (På marsch), och Marine Le Pen, ledare för det främlingsfientliga Nationella Fronten, har gått vidare till den andra valomgången. Nedan delar vi med oss av ovannämnda partiers deklarationer.

Den andra och sista valomgången kommer att hållas den 7 maj.

PCRF: ”Valresultatet innebar direkt en fyraprocentig ökning på det franska aktieindexet CAC 40”

PCRF uppmanar ”arbetarna, såväl som de demokratiskt sinnade delarna av folket, för vilka den senaste femåriga mandatperioden varit ett orosmoment, att förkasta Macrons och Le Pens svindleri genom att varken rösta på den ena eller den andra” i presidentvalets andra omgång. Partiet understryker att ”utmaningen i den andra valomgången står inte mellan borgerlig demokrati eller fascism.”

“…den kandidat som valts av storborgerligheten, bankiren Emmanuel Macron, som stöddes av kapitalets främste ambassadör Francois Hollande, knep första platsen i valets första omgång framför Marine Le Pen och Front National. Le Pen representerar den ökande styrkan hos den ultra-reaktionära strömningen bland den allmänna opinionen, borgerlighetens reservkraft och dess manöverförmåga.”

“….tvärtemot den franska median, tar vi den politiska karaktären hos röstvägrarna i beaktande; de som röstat blankt eller vars röster underkänts, som ofta kommer från de folkliga skikten känner sig inte representerade sedan PCFs lednings förräderi.”

PRC: ”Det finns inget gott att förvänta sig från de här två kandidaterna, de är kapitalets kandidater”

PRC uppmanar det franska folket att ”rösta på ingendera av kandidaterna” eller att lägga sin röst på partiets inofficiella kandidat Antonio Sanchez i den andra rundan av det franska presidentvalet.

“Vi påpekar återigen att det i Frankrike finns ekonomiska, finansiella, kulturella och sociala medel att genomföraen storskalig och omfattande ekonomisk och social utvecklingspolitik till förmån för folket, att det finns medel att skapa hundratusentals nya arbetstillfällen och höja minimilönerna, folkets löner och pensionerna. Frankrike borde sluta delta i imperialistiska krig och utarbeta en storskalig fredspolitik för att i sin tur garantera folkets säkerhet.”

PRCF: “Det är inte fråga om att ge Macron ett antifascistiskt diplom”

PRCF sade att ”genom att oförtröttligt kampanja bland de folkliga skikten för att minimera Front Nationals röster måste vi tvinga detta hatets parti att retirera så mycket som möjligt” och ”medan högern (Fillon, Juppé osv.) och socialdemokraterna redan uppmanat folk att rösta på på Macron kommer PRCF inte att backa upp en kandidat vars extremt EU-vänliga politik siktar på att lösa upp nationen, bidra till USAs krig, pulvrisera alla sociala framsteg. Genom en sådan politik underblåses Front National, som frodas i alla dessa sociala och nationella förräderier och som har kapat och perverterat alla referenser till nationen.”

PRCFs militanter kommer att agera på plats för att försämra Front Nationals valresultat i arbetarklassdistrikten då detta parti vanhedrar Frankrike, splittrar arbetarklassen och tvingar in landet i ett inomsamhälleligt krig och fascistisering, till och med i riktning mot polisstaten, något som även republikanernas (LR) och socialdemokraternas (PS) regeringar (den socialdemokratiska regeringen försökte för inte så länge sedan att förbjuda fackföreningarna att utlysa massdemonstrationer) gjort i årtionden.

Dela:

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *