Iraks Kommunistiska Parti 83 år

Jubileumsfirande i Göteborg och Malmö

En fredagskväll i slutet av mars hade det Irakiska kommunistpartiet bjudit in till fest i sin fina lokal. Anledningen var att partiet firande sin 83:e årsdag. SKP Göteborg fanns på plats och uppvaktade med blommor och hälsningstal. Det bjöds på irakisk levande musik, dans och god mat. Irakierna samlar alltid stora skaror av medlemmar och sympatisörer. Ett hundratal hade mött upp denna kväll.

Text och foto: Lars-Evert Holm

… även på Limhamn, i Malmö

Flera hundra av Iraks Kommunistiska Partis medlemmar från Sverige, Irak och Europa, speciellt inbjudna gäster från kommunistiska- samt vänsterorienterade partier och vänner samlades fredagen den 31 mars i Limhamns Folkets Hus, Malmö, för att uppmärksamma Iraks Kommunistiska Partis grundande för 83 år sedan.

Som vanligt, alla högtidsklädda närvarande steg upp från sina stolar när Internationalen spelades.

Jubileumsfirandet började med tal av partiets ordförande som läste upp gratulationshälsningar från bland annat Venezuelas Kommunistiska Parti, PCV, samt från andra kommunistiska partier vars representanter var förhindrade för att närvara.

Jubileumsfirandet fortsatte med massor av god mat, sång- och musiknummer samt känslomässiga monologer lästa av världsberömde konstnären Ali Alnajar.

Bland de speciellt inbjudna gästerna var SKP, vilka representerades av Jan Jönsson och Janne Matt.

Text och foto: Janne Matt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.