Utebliven strejk för fastighetsskötarna och lokalvårdarna

Konflikten mellan Fastighets och Almega är nu över och därmed är också den planerade strejk som skulle hållas idag avblåst. Anledningen är att de två parterna igår sent omsider enades om ett nytt avtal.

Arbetet rapporterar idag att det nya avtalet gäller på tre år från 1 april 2017 till 31 mars 2020 och är på 6,5 procent. Löneökningarna blir 580 kronor, 600 kronor och 600 kronor från 1 april under de tre åren.

– Jag är nöjd med uppgörelsen. Vi har fått ett rent avtal i enlighet med LO-samordningen och industrinormeringen med låglönesatsning. Vi gick in i förhandlingarna med de förutsättningarna och resultatet är i enlighet med förutsättningarna, säger Magnus Pettersson, Fastighets förbundsordförande, i ett pressmeddelande.

Det nya avtalet inkluderar också en överenskommelse parterna emellan om tillsättandet av en arbetsgrupp som ska behandla arbetstider och lönebildning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.