Fem myter om SKP och valet: 2. ”Det är bättre att rösta på S och V, de kan påverka och är i alla fall bättre än högern.”

En invändning som vi ofta får höra från människor som håller med oss i de flesta frågorna men som ändå tvekar att göra gemensam sak med oss och lägga sin röst på SKP är följande:

Det är bättre att rösta på S eller V, de kan påverka och är i alla fall bättre än högern.”
Nedan presenteras tre olika aspekter som visar hur påståendet saknar legitimitet.
För det första, hur många gånger har inte Socialdemokraterna(S) regerat Sverige? Och hur många gånger har inte Vänsterpartiet (V) agerat stödparti åt socialdemokratiska regeringar?

Det blir bara mer och mer löjeväckande för varje val som går att dessa partier bedriver valkampanjer där de gång på gång lovar guld och gröna skogar. Vad är resultatet av dessa regeringar?
– Noll och ingenting.

Sedan Sovjetunionens fall i början fall i början av 90-talet har inte en enda förbättring på arbetsmarknaden skett för arbetarklassen och detta trots att produktiviteten gått upp med 100 %. Vi har inte fått några ytterligare semesterdagar, ingen sänkt pensionsålder och ingen förkortad arbetstid. Ändå står Socialdemokraterna och Vänsterpartiet och säger att vi ska rösta på dem för bättre välfärd och rättvisa. Det är hyckleri.

Istället för förbättringar i takt med att produktionen moderniseras har det blivit precis tvärtom. Försämringar har skett överallt i välfärdssektorn. LAS har gröpts ur, skolan privatiserades, bemanningsföretag har uppmuntrats, individuell lönesättning genomdrivits och utförsäljningar av statlig egendom genomdrivits. S vänder kappan efter vinden. Nu när högervindar blåser gäller hårdare tag mot invandring. V ställer sig kritiska, men stöttar fortfarande regeringen. Båda partierna saknar all form av trovärdighet. Hur långt ska det gå innan vi slutar säga att ”de är i alla fall bättre än högern”?

Ett dagsaktuellt exempel är socialdemokraterna i facken som går ut och säger att de accepterar inskränkningar i strejkrätten. Återigen är V kritiska men kan i vanlig ordning inte hitta någon anledning att fälla regeringen, utan stöttar den lika hängivet som förut… för kanske kan V få igenom den där motionen om bilfri innerstad, könsneutrala toaletter eller någon annan fråga som inte kröker ett hårstrå på överklassens bakåtslickade kalufser. Och framförallt bryter V inte med S därför att …socialdemokraterna är ju i alla fall bättre än högern.

För det andra, låt oss en gång för alla göra upp med det resonemang, djupt rotat i det svenska medvetandet, som säger åt oss att vi måste välja mellan pest eller kolera, mellan dåligt eller sämre.

Vi måste göra upp med den riggade dikotomin mellan vänster och höger på den kapitalistiska skalan som vi varje dag blir presenterade för i kapitalisternas egna skolor och i deras egna medier. Socialdemokraterna breder ut sig i Aftonbladet och Moderaterna i Svenska Dagbladet, båda tidningar, ironiskt nog, ägda av samma monopolkapitalister i Schibstedtsfären. De försöker dagligen övertyga oss om att valet står mellan mer skatt eller dålig sjukvård, hårdare asylpolitik eller SD i regering, mer poliser och strängare straff eller kaos och systemkollaps, ökning av pensionsåldern till 67 år eller till 70 år, tak för vinster i välfärden eller inga tak. Ingen frågar oss om det överhuvudtaget är rimligt med vinster på arbetarnas bekostnad. Det här är kapitalismens strategi för att måla in oss i ett hörn.

De säger att vi ska rösta på Socialdemokraterna eller Vänsterpartiet för annars kommer Moderatera.

– Än sen då?

Det är samma politik i olika förpackning. Nej tack, vi bryr oss inte om deras dilemman och vi vägrar välja deras olika förpackningar av kapitalism. Vi ställer istället upp våra egna alternativ och vi väljer själva.

För det tredje, socialdemokratin, som S inte längre representerar men som V gör idag är död, inte bara i Sverige utan i hela Europa. Namnen på partierna är det som återstår när politiken är borta. Det är ingen tillfällig kris som går att lösa med bättre mediestrategier eller dylikt som föreslås av diverse bloggare och opinionsbildare på Aftonbladet.

Socialdemokratin har spelat ut sin historiska roll; utan en stark kommunistisk rörelse behöver kapitalismen inte längre socialdemokratin som stötdämpare, som en ventil mellan kapitalets behov och folkets strävan. Det är ett väldokumenterat historiskt faktum att det endast är i lägen där folket kräver allt, det vill säga socialism, som kapitalisterna verkligen börjar oroa sig för att förlora makt och tillgångar och därmed tar till reformer som eftergifter till folket.

Idag finns inte ett folk som kräver allt, och därför finns inte heller reformer till folkflertalets fördel. Så även de som vill åt begränsade förbättringar inom det kapitalistiska systemet, måste inse att det enda sättet för att reformer återigen ska vinna gehör, är att stärka kommunisterna.

Här kan du läsa om hur du går till väga för att rösta på SKP: val2018.skp.se/valsedlar/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.