SKP:s politik A-Ö: Jordbruket

Idag är jordbruket i Sverige otroligt koncentrerat. Gård efter gård tvingas slå igen eftersom det inte längre är lönsamt att bedriva jordbruk, annat än i stor skala. EU-bidragen strömmar in till framför allt storjordbruken i Skåne och hjälper dem att ytterligare monopolisera det svenska jordbruket och slå ut mindre aktörer. Samtidigt innebär Sveriges medlemskap i EU en allt hårdare konkurrens från andra länders jordbruk, vilket bland annat innebär allt större svårigheter att garantera att innehållet i maten håller god standard.

Det går inte att vrida tillbaka klockan och vi vill heller inte tillbaka till ett jordbruk baserat på småbruk. Det är inte möjligt att försörja miljarder människor över hela jorden utan ett storskaligt jordbruk. Det som dock måste ske är att de stora jordbruken ställs under folkets kontroll genom en kollektivisering, där storskalighetens fördelar kombineras med den direkta folkliga kontrollen. På så sätt kan man också garantera total insyn i djurhållning, odlingsmetoder och andra aspekter av jordbruket.

Kasta inte bort din röst – stärk kommunisterna! 
Läs om hur du gör för att rösta på SKP i valet: val2018.skp.se/valsedlar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.