Antikommunismen är EU:s officiella ideologi

Med 535 för, 66 mot (två av dem var KKE-ledamöter), och 52 blanka röster antogs torsdagen den 19 september i Europaparlamentet den förkastliga antikommunistiska resolutionen, som än en gång bekräftade EU:s antikommunistiska hysteriska kampanj.

Resolutionen lades fram av Folkpartiet (högern), Socialdemokraterna, Liberalerna, De gröna och de Konservativa reformisterna, med anledning av Andra världskrigets början för 80 år sedan och krävde i praktik att medlemsländerna ska ta nya antikommunistiska åtgärder så som förbud mot symboler, monument, och förtryck av de kommunistiska partierna.

Deras råa antikommunism når sin kulm när de framställer Sovjetunionen som Hitlers allierade och medansvarig för krigets början. Sovjetunionen, som har lidit otaliga uppoffringar, 20 000 000 döda, tiotals miljoner sårade och oöverskådliga materiella katastrofer för fascismens nederlag kallas ”allierade och partner till Nazityskland som bidrog politiskt och finansiellt till Västeuropas erövring av Hitler”.

De begär faktiskt att en ny Nürnberg-domstol skall inrättas för kommunismen den här gången. De menar att det finns ”ett brådskande behov av fullständig medvetenhet och etik, men också av den rättsliga uppskattningen av stalinismens och kommunistdiktaturernas brott”.

Syftet bakom dessa konstruktioner som legitimerar ett förbud mot de kommunistiska partiernas verksamhet, mot kommunistiska symboler, kommunistisk ideologi och generaliserar förföljelser mot kommunisterna är egentligen att attackera folket och dess kamp.

”Antikommunismen är inte ett medel för ideologisk och politisk konfrontation, utan ett gift och ett verktyg för folkens politiska förföljelse. Resolutionerna och den borgerliga propagandan kommer att finna den plats de förtjänar, i historiens soptunna”, skriver KKE-ledamöter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.