Arbetsmiljöverket granskar butikskassörernas arbetsmiljö

Att jobba i kassa är ett tungt arbete, det vet vi alla. Upprepade rörelser och tunga lyft i kassan kan leda till belastningsbesvär. Nu ska Arbetsmiljöverket granska femhundra arbetsplatser, skriver tidningen Handelsnytt.

”Vi ser att unga butikskassörer får belastningsbesvär tidigt, redan som 18-24-åringar och det är allvarligt. Alla ska ha en säker start, ett hållbart arbetsliv och kunna arbeta fram till pensionen”, säger Heli Aarnipuro, arbetsmiljöinspektör på Arbetsmiljöverket och projektledare för insatsen.

Inspektionerna är en del i ett treårigt projekt där myndigheten granskar mans- och kvinnodominerade yrken.

Undersökningen är ett lovvärt initiativ, men idag förbereder sig kapitalet för en kommande kris genom att försämra arbetande människors villkor. Därför kan de praktiska resultaten av undersökningen i slutänden bara tryggas genom de arbetandes egen kamp för en bättre arbetsmiljö, något som SKP stöder till fullo.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.