Österrikes Arbetarparti tar mandat i lokalval

Armin Kollarik från Österrikes Arbetarparti (PdA).

Den 26 januari ägde lokalval rum i stora delar av Österrike och det lyckades vårt systerparti att ta mandat och nå andra framgångar. I kommunen Neusiedl an der Zaya lyckades partiet nå över fem procent och även i andra kommuner kunde partiet registrera framgångar.

Med 5,39 procent av rösterna kunde partiet för första gången ta plats i en kommunal församling, vilket innebär en stor framgång för partiet, som grundades för bara sex år sedan. Armin Kollarik, som sitter i Österrikes Arbetarpartis partistyrelse, tar nu plats i kommunrådet. Han arbetade länge som lastbilschaufför men är nu verksam som fastighetsskötare. I valkampanjen betonade man bland annat hotet mot klimatet och större sociala rättigheter.

Partiet bildades 2013 efter att tidigare ha utgjort en marxistisk opposition inom det numera reformistiska Österrikes Kommunistiska Parti (KPÖ) och har sedan dess tydligt etablerat sig som det revolutionära partiet i landet. Från Riktpunkts redaktion gratulerar vi våra kamrater i Österrike!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.