Bosättare döms för mord på palestinier

TT rapporterar att en bosättare på Västbanken i en israelisk domstol dömts för tre mord efter en mordbrandsattack 2015, där en palestinsk pojke och hans föräldrar dödades. Han kan komma att dömas till livstids fängelse. Mannen döms även för två mordförsök och mordbrand,och för komplott att begå hatbrott, uppger domstolen. I attacken mot familjens hem i byn Duma på Västbanken dödades den 18 månader gamla pojken. Hans föräldrar avled senare av sina skador. Pojkens fyraårige bror överlevde attacken med allvarliga brännskador.

Ibland blir man ju förvånad. Mitt ibland alla trakasserier, förstörelse av palestinska olivlundar, mord på palestinier, utvidgade bosättningar mm. kommer detta, ungefär samtidigt med att Israels nya regering har klargjort avsikten att annektera delar av den palestinska Västbanken. Det här är ett spel för galleriet: en enskild mördare ska straffas så att det verkar som om det finns rättvisa för palestinier i Israel – men en terroristisk, kolonialistiskt aggressiv regering går fri. Man kan gissa att mördaren inte blir långvarig bakom lås och bom…

Kurt Sörensen

En tanke på “Bosättare döms för mord på palestinier

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.