Demonstrationsförbud i Tyskland

UTRIKES De tyska kommunisterna i Deutsche Kommunistische Partei, DKP, riktar i ett uttalande skarp kritik mot att den tyska regeringen förbjudit demonstrationer under påskhelgen. Det ligger nära till hands att man syftar till att förbjuda fredsrörelsens årliga demonstrationer som äger rum under påskhelgen.

I uttalandet skriver man att församlingar som under ordnade former, det vill säga med masker och korrekt avstånd, inte riskerar att bli till smitthärdar. Istället är den allt mer öppna krigspolitik som den tyska staten bedriver farligare. Samtidigt som man förbjuder demonstrationerna i det egna landet patrullerar tyska krigsfartyg utanför den kinesiska kusten och den tyska militären deltar i övningar riktade mot Ryssland och Kina.

Samma utveckling kan vi se i vårt eget land, som med allt större steg rustar upp och knyter starkare band till både EU och NATO. Att motsättningarna hårdnar i det kapitalistiska systemet är oundvikligt och ytterligare våldsamma konflikter kommer att äga rum, eftersom alla kapitalistiska länder måste expandera och därför också ta från varandra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.