SD:s senaste anti-folkliga förslag slår hårt mot familjer

INRIKES Sverigedemokraterna vill skrota flerbarnstillägget och ersätta det med skatteavdrag i sitt förslag till vårbudget. Men det finns en hake, det ska bara gälla de föräldrar som arbetar.

SD motiverar förslaget med att de vill få ut invandrare på arbetsmarknaden… men naturligtvis är detta ett förslag som skulle drabba alla medborgare oavsett härkomst. Att mista jobbet är inget som en själv väljer, ska föräldrar då mista flerbarnstillägget också, som så många familjer är beroende av?

Detta är bara en i raden av extrema förslag från kapitalvänliga partier i riksdagen. Kapitalet via staten ska inte längre skjuta till pengar för att arbetskraften ska reproduceras. Denna kostnad ska istället läggas på den enskilda individen. Att kvinnor utför obetalt arbete i hemmet just för att tillfredsställa kapitalets törst på billig arbetskraft räcker tydligen inte om SD får bestämma.

Hanna Ater

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.