Vad tycker egentligen Miljöpartiet om skolan?

INRIKES Det är stor skillnad på vad politikerna faktiskt säger och vad de sen gör. I alla fall om man tittar på Miljöpartiet. När SVT för några dagar sedan sände ett debattprogram om skolan menade partiets skolpolitiska talesperson att marknadslogiken skulle bort. En dag efter stödjer Miljöpartiet försäljningen av ett stora skolfastigheter till privata aktörer.

Annika Hirvonen, skolpolitisk talesperson för Miljöpartiet, förklarade sitt partis syn på skolans problem i SVTs program Agenda. För att komma till rätta med problemen inom svensk skola så finns det en lösning: ”Då måste marknadslogiken bort.” Hon upprepar vad hon och andra företrädare tidigare har skrivit om, bland annat i Aftonbladet.

Men hur agerar partiet i verkligheten?

I Tensta och Gubbängen agerade nyligen Miljöpartiet i totalt motsatt riktning. Istället för att faktiskt motverka marknadslogiken upprätthåll man den. De lokaler som Internationella Engelska Skolan hyrt in sig i sedan 1998 har man nu erbjudit skolkoncernen att köpa dem. I samma veva sålda man också Tensta Gymnasium.

Nyhetsbyrån Järva noterar också att även om Miljöpartiet hade svängt och röstat mot utförsäljningen så hade det inte förändrat något, eftersom en majoritet fortfarande hade röstat för. 

Men vilken är då partiets skolpolitik? Är det den faktiska politik som partiet bedriver eller är det de fina orden som partiets företrädare lockar väljare med? Verkligheten talar sitt tydliga språk.

En tanke på “Vad tycker egentligen Miljöpartiet om skolan?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.