Jag gör skillnaden. Jag röstar på SKP!

VAL 2022 – Den här gången får Riktpunkts läsare egentligen ingen krönika från mig, utan snarare en appell, ett upprop om att stärka Sveriges Kommunistiska parti i valet:

Jag ska rösta på kommunisterna för att göra skillnaden, som det står på SKP:s valflygblad. Jag röstar på dem för att de vänder sig till oss arbetstagare, arbetslösa, hantverkare och egenföretagare, ungdomar, studenter, pensionärer. Till alla som är efter år tillsammans bär de bördor som vi alla tyngs av från regeringar, EU, kapitalet.

Kommunisterna vänder sig till alla som inte accepterar ytterligare en regering med borgerlig politik. Som ser samhällsklyftorna bli större och större och jämlikheten vara bara på pappret. Som varje dag ser vården, omsorgen och skolan försämras, privatiseras och bli dyrare. Som har svårare och svårare att hitta bostad och får betala höga hyror, räntor och studielån.

Kommunisterna vänder sig till alla som ser att lönen och pensionen inte räcker, arbetslösheten kommer allt närmare, fasta jobb är i fara, strejkrätten och arbetsrättigheter krymper. Till alla som hamnar i ”flexibla” jobb och gig-arbeten utan avtal och försäkring. Som ser miljön förstöras av monopolens strävan efter vinster. Som inte accepterar en fientlig invandringspolitik mot människor som drabbas av krig och elände som orsakas av kapitalistiska intressen. Som vill visa solidaritet med de svaga i världen som behöver skydd och asyl.

Kommunisterna vänder sig till alla som inte accepterar Sveriges medlemskap till NATO och närmandet till USA som är ett hot mot freden. Som inte accepterar EU: s bestämmande över det svenska folket. Och som samtidigt konstaterar att alla partier som sitter i riksdagen går på samma linje och tjänar storkapitalet. Även de som kallar sig vänster.

Jag ska inte rösta på det mindre onda som till sist blir det större onda. SKP:s röst saknas i riksdagen, i kommunen och i regionerna! Jag har beslutat mig för att stödja kommunisterna i SKP för att de ska höras. Man behöver inte hålla med dem i allt, men de kommer aldrig att tala osanning, att vända kappan efter vinden och förråda mitt förtroende.

Lösningar och reformer under kapitalismen är tillfälliga. De kan tas bort över en natt. Bara socialismen kan garantera permanenta lösningar för ett värdigt liv. Jag vill rösta och stärka det parti som i sitt program har vägen som leder till socialismen, som är lösningen för alla våra nuvarande problem.

Jag ska stärka kommunisterna för arbetarmakten, för socialismen.
Jag röstar på SKP:s kandidater i riksdagsvalet, i kommunal- och regionvalet. Jag uppmanar alla att göra detsamma!

Panos Alepliotis

2 tankar på “Jag gör skillnaden. Jag röstar på SKP!

    1. Om det inte finns valsedlar i din vallokal kan du antingen beställa från skp@skp.se eller så kan du skriva SKP på blanka valsedlar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.