Kannibalen Bolsonaro

UTRIKES I en intervju från 2016 säger Brasisliens högerpresident Jair Bolsonaro, att han minsann inte skulle ha några problem med att äta en indian.

Bolsonaro säger sig ha besökt Yanomami-folket i Amazonas och hört talas om en tillagning av en död person. Den döde skulle enligt traditionen kokas i tre dagar tillsammans med bananer och sedan förtäras. När Bolsonaro ville delta i ceremonin fick han beskedet att om han gick, så måste han äta också. Hans sällskap ville dock inte , så det blev inget med det, menade den kannibalistiskt lagde presidenten som alltså inte skulle ha backat inför måltiden. ”Det är helt enkelt deras kultur”, hävdade han.

Medan representanter för Yanomami-folket förståeligt nog är rasande över dessa tämligen förfärliga lögner, har motståndaren Lula använt sig av intervjun för att propagera mot Bolsonaro. Tidigare hade man använt ett klipp där högerpolitikern knuffar en kvinnlig politiker och kallar henne ”bitch” och ett annat där han hånar covidsjuka och låtsas ha svårt att andas. Det här blev dock bokstavligen för magstarkt och en domare förbjöd visningen av kannibalklippet, dock inte förrän miljoner människor redan hade sett det.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.