Irakisk studentorganisation förbjuds

UTRIKES Ministeriet för högre utbildning i Irak har beslutat att förbjuda den äldsta studentkåren i landet, General Student Union, på irakiska universitet och skolor, och det verkställande utskottet för studentorganisationen har protesterat i ett uttalande som Riktpunkt tagit del av.

Man påpekar att detta är ett godtyckligt beslut som syftar till undertryckande av studenternas och akademikernas fri- och rättigheter, och att man gör det för att dölja de olika förvaltningarnas korruption och misslyckanden. Säkerhetstjänsten är de som följer upp detta beslut, något som är ett tydligt brott mot lagen om högre utbildning, som förbjuder förekomsten av militära manifestationer på campus.

I uttalandet vänder man sig också mot kvotering till förvaltningstjänster på bekostnad av professionalism och integritet och utfärdandet av falska examensbevis till personer som sedan fått ledande befattningar i staten.

General Student Union uppmanar i sitt uttalande ministeriet för högre utbildning och vetenskaplig forskning att dra tillbaka det godtyckliga beslutet och säger att man håller beslutsfattarna ansvariga för trygghet och säkerhet för studenter och personal. Studentorganisationen betonar att de repressiva metoderna inte kommer att avskräcka dem från att fortsätta kampen för att bygga ett fritt studentliv och en bättre framtid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.