Irans Tudehparti om terrorattackerna i Kerman

UTRIKES Terrorattackerna i Kerman i sydöstra Iran har skördat nästan hundra liv och Islamiska staten har nu tagit på sig skulden för attackerna. Samtidigt har Irans Tudehparti uttalat sig om attacken.

I torsdags tog Islamiska staten på sig skulden för attacken i Kerman och amerikanska underrättelsetjänster har sedan dess bekräftat detta, vilket man kom fram till genom att övervaka kommunikationen mellan gruppens medlemmar. Huruvida detta stämmer eller inte går inte att avgöra, men tydligt är att attacken riskerar att skärpa motsättningarna i regionen, vilket också Irans Tudeh-parti framhåller.

De skriver i sitt uttalande att de fördömer terrorattacken och varnar för att spänningarna i regionen kan eskalera och att det vore en stor katastrof om länder som Libanon, Syrien, Jemen och Iran drogs in i en militär konflikt. Det ligger dock i Israels och deras västliga uppbackare att spä på motsättningarna och provocera fram ett krig och därför måste folken vara uppmärksamma på allt som händer, för att kunna motsätta sig ett krig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.