Byggnadsarbetare demonstrerade på Sergels torg – kommunisterna var på plats

FACKLIGT Hundratals byggnads- och träarbetare demonstrerade igår på Sergels torg mot byggkrisen. I samband med protesten lämnade man också över en protestlista till bostadsminister Andreas Carlson, från Kristdemokraterna.

På protestlistan som överlämnades till Andreas Carlson fanns över 18 000 underskrifter som samlats ihop bland byggarbetarna. Huruvida den får någon effekt och lyckas beveka ett kristdemokratiskt hjärta återstår att se.

Desto viktigare är byggnads- och träarbetarnas mobilisering, att de organiserar en manifestation och att de rör på sig. Det har de all anledning att göra – arbetslösheten bland byggnadsarbetare är högre nu än den var under pandemin och arbetarna är oroliga över en ny fastighetskris, vilket skulle drabba byggnadsarbetarna hårt.

Några av de krav som arbetarna förde fram var ett staten ska gå in med mer pengar för att stimulera en jämnare byggnadstakt och att kommuner ska frigöra byggklar mark.

Även kommunisterna var på plats för att visa sitt stöd för byggnadsarbetarna. Med flygblad och plakat kunde de föra fram sina åsikter till de protesterande arbetarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.