Äntligen med i NATO!

KRÖNIKA Folket i Sverige känner sig lättat. Vi känner oss äntligen säkra och trygga. Den stora björnen i öst, men också Kina och Iran, våra fiender enligt SÄPO, kan inte hota oss längre. Det är inte alls samma känsla som det var förut när landet i smyg var med i NATO. Nu kan vi sucka av lättnad och högt ropa ut hur nöjda vi är. Det tog lite tid och några politiska kullerbyttor förstås. Vi knäade framför Erdoğan, arresterade några kurder, vi säljer eller ger bort några JAS till Ungern, lovade att betala 2 % av budgeten och annat som vi inte känner till och som kanske nån gång kommer fram, men det gick vägen.

NATO-motståndarna inom Vänsterpartiet mumlade nåt om att det blir farligt om Trump blir president i USA. Biden som har dränkt våra bröder i Ukraina och i Ryssland i blod, dödat barnen i Palestina, och skickar fartyg till Kina och  Röda Havet är ju mycket bättre än Trump, enligt V.

-Det är en kostsam och farlig felprioritering, säger Freds ordförande apropå NATO. Det var bättre förut menar hon, när vi var neutrala, eftersom Erdoğans Turkiet, liksom Ungern och Slovakien finns i NATO för närvarande, och de är inte lika hätska mot Putin som de borde vara. Både Vänsterpartiet och Svenska Freds kallar sig progressiva, men kommer med lagom reaktioner precis som det passar oss.

Sen kommer kommunisterna och förstör stämningen genom att hävda

  • att NATO kommer att ha sina tiotals baser i Sverige, och att tusentals främmande och laglösa soldater ska åka kors och tvärs genom landet.
  • att den svenska armén ska ledas av NATO:s överbefälhavare och skicka våra unga människor i döden och till erövring av andra folk.
  • att vapenindustrin jublar när de kommer att kunna konkurrera med andra monopol på bättre villkor.
  • att hela industrin, speciellt export- och byggindustrin också jublar. De får ju en chans att bygga upp igen i de länder som NATO förstör, och att sälja kläder och annat till alla som ska överleva.
  • att bankerna kommer att kunna expandera till andra länder något säkrare än förut.
  • att svenska folket ska betala vad som krävs för NATO-medlemskapet istället för det  som behövs till skolan och hälsovården.
  • att vi inte alls blir säkrare, utan att vi riskerar att bli måltavla för de block och allianser som konkurrerar med NATO. Det upprepade Putin dessutom: ” Sverige och Finland borde förstå att de inte står inför något hot från oss. Men om NATO- trupper och infrastruktur sätts in kommer vi att tvingas svara på samma sätt”

Hade jag inte tillhört arbetarklassen utan varit en borgare skulle jag också jubla för den framgång det här innebär för det svenska kapitalet. Det enda som fortfarande chockar mig är att svenska folket inte förstår är att vårt land ska ingå i ett mördarband. Det gör mig lite skeptisk.

Ska vi känna oss lättade när svenska vapen och ungdomar dödar unga män och kvinnor i andra länder på NATO:s order och i borgarklassens intresse?

I vilket fall kommer trygghetskänslan att gå bort fortare än man tror och istället kommer krigets fasor och militariseringen att smyga sig in i svenska folkets vardag. Då kommer kommunisterna att påminna om att de hade varnat det svenska folket för just detta. Och precis som vanligt kommer kommunisterna att uppmana folket att ta saken i egna händer och göra sig av med kapitalet som kanske jublar idag – men som inte kommer att jubla imorgon när den slutliga segern är folkets!

 

Panos Alepliotis

2 tankar på “Äntligen med i NATO!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.