Protesterande arbetare möttes av polis i Danmark

FACKLIGT Omkring 200 fackliga aktivister samlades utanför en byggarbetsplats i Köpenhamn för att protestera mot lönedumpning. Polis tillkallades och med våld bröts blockaden upp. Detta rapporterar solidaritet.dk.

Innan arbetarna kom till jobbet var de fackliga aktivisterna på plats utanför deras arbetsplats i Nordhavnen i Köpenhamn. De förklarade varför de var där, att utländska arbetare inte fick den lön som de hade rätt till och att de utnyttjas av underentreprenörer som inte skriver under kollektivavtal. Två timmar senare kom polisen och bröt upp blockaden med våld.

Något senare under morgonen anlände en förhandlingsdelegation från fackföreningarna, som dock inte lyckades få till stånd något avtal om att huvudföretaget skulle ta ansvar för underentreprenörerna.

De fackliga aktivisterna i Danmark visar att det är arbetarsolidariteten som är viktigast i kampen för bättre villkor och att det är absolut nödvändigt att knyta band mellan de inhemska och utländska arbetarna. Bara på så sätt kan en verklig facklig kamp komma till stånd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.