Barnen i fruktansvärt läge i Palestina – attacken mot Rafah fortsätter

UTRIKES Minst 66 personer har under de senaste 4 dagarna dödats av Israels attacker mot staden Rafah där gränsövergången mot Egypten finns, skriver Rädda Barnen på X.

Attackerna sker mindre än en vecka efter att Internationella domstolen i Haag, ICJ, beordrat Israel att upphöra med militäroffensiven mot Rafah som en förberedelse för utredningen om brott mot Folkmordskonventionen, som Sydafrika initierat genom att anmäla Israel till domstolen. 

Hittills har alla rapporter, uttalanden och ordrar från FN och dess olika organ dock förklingat ohörda, eftersom imperialismens behov vida övertrumfar de organ den upprättat för att visa upp en skenbar, demokratisk fasad. Det nya kravet från ICJ om omedelbart slut på angreppet mot Rafah och fritt tillträde till Gaza för att undersöka om ett folkmord ägt rum lär gå samma öde till mötes.

Rädda Barnens landschef Xavier Joubert  säger att människor hela tiden flyr från en farozon till en annan.  De tar sig till de områden som Israel har anvisat dem till ”för deras egen säkerhet”. Sedan blir de attackerade.  De som drabbas värst är barnen som svälter, och vars mentala och fysiska hälsa snart inte tål mera. De som har överlevt har ofta fått allvarliga fysiska skador, ibland har de förlorat armar eller ben, och många av dem saknar familjer och hem, tillade han.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.