Ny olycka med rostigt golv hos LKAB i Svappavaara

FACKLIGT Sommaren 2018 omkom 21-åriga elektrikern Julia Markström när hon trampade igenom ett rostigt gallergolv på LKAB:s anläggning i Svappavaara och föll sex meter. Detta trots att hennes far, som var skyddsombud på en annan av LKAB:s arbetsplatser, flera gånger hade påtalat risken med de rostiga golven på de olika anläggningarna.

Elektrikerns död ledde till att företaget fick böta 3 miljoner. Pengar som gick till staten som äger LKAB och inte till hennes familj.

Nu har en liknande olycka inträffat, där en arbetare återigen trampade igenom ett rostigt golv på samma arbetsplats. Han undgick att falla 25 meter till en säker död. Arbetaren var i färd med att åtgärda just rostproblemen som orsakade den unga elektrikerns död – sex år efter olyckan.

Alla de som trampat de rostiga golven under åren efter olyckan är inte värda någon brådska. Eventuella böter går ju bara runt i den kapitalistiska statsapparaten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.