Israel intensifierar sin dödliga krigföring

UTRIKES En uppdatering av Israels folkmordskrig visar att den sionistiska staten fortsätter sitt blodbad i Libanon och på Gazaremsan. På tisdagskvällen utsattes Libanons huvudstad för ett massivt flygbombardemang. Ett sjukhus skadades allvarligt av en raket som träffade en byggnad mittemot och ett elvavåningshus kollapsade på grund av anfallen.

De israeliska försvarsstyrkorna (IDF) meddelade att de bekräftat att Hassan Safi Al-Din, som var tänkt att bli efterträdare till den mördade Hizbollah-ledaren Hassan Nasrallah, dödades i ett bombardemang i en förort till Beirut den 4 oktober. I den attacken dödades också andra högt uppsatta medlemmar av Hizbollah när byggnaden de befann sig i jämnades med marken.

Nytt massmord på en skola i Gaza

På Gazaremsan rapporterades bombningar i Jabalia, Beit Lahia och områden i Rafah. I staden Beit Lahia träffade den israeliska militären flera gånger en skola där fördrivna människor hade tagit skydd, något som återigen bekräftar att Israel systematiskt och planerat utför ett folkmord. Israels pansarfordon bombade skolan, vilket ledde till att minst sju personer dödades.

USA har ”en förpliktelse som inte kan brytas” mot Israel

Igår besökte USA:s utrikesminister Antony Blinken Israel och ”bekräftade USA:s förpliktelse till Israels säkerhet som inte kan brytas”. Blinken stödde fullt ut Israels mord på Hamas-ledaren Yahya Sinwar, och kallade det för en ”framgångsrik insats för att ställa Sinwar inför rätta”. Han uppmanade den israeliska ledningen att utnyttja denna framgång för att säkerställa frigivningen av alla gisslan och avsluta konflikten i Gaza. Det är inte svårt att föreställa sig vad man menar med att likställa ockupationsmaktens och de ockuperades intressen på detta sätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.