Mördare och hycklare

World Federation of Trade Unions som representerar 90 miljoner arbetare i 126 länder i världen uttrycker sin sorg och frustration över den tragedi som ägde rum vid Medelhavet och ledde till hundratals invandrares och flyktingars död den 19 april 2015.

Hundratals döda människor i Medelhavet och i synnerhet i södra Italien läggs till den långa listan av invandrare som dött när de försökte hitta en bättre försörjning samtidigt som de utnyttjades av människosmugglare.

Men detta är inte olyckor, det är ett brott. Invandrare och flyktingar tvingades till detta genom NATO:s, USA:s och EU:s imperialistiska politik, genom aggressivitet och intervention i Libyen, Syrien, Irak, Mali, Jemen med flera länder. En politik iscensatt av multinationella företag och plundringen av naturresurserna i Afrika och Mellanöstern, med förstörelse och manipulation av ländernas ekonomier och slutligen av den omänskliga politik som Europeiska Unionen och dess regeringar för mot de migrerande arbetarna.

Med ilska och frustration lyssnar vi till cheferna för regeringarna i Italien, Frankrike, Grekland och andra EU-länder som uttrycker sin sorg över händelsen och upprepar frenetiskt sitt mantra för ”en ny politik” medan deras länders regeringar aktivt och fullt ut stött de imperialistiska krigen och undertecknat och fullt genomfört den politik som EU för mot invandrare och flyktingar.

Det gör dem till både mördare och hycklare!
World Federation of Trade Unions med sin antiimperialistiska och internationalistiska ståndpunkt och handling fördömer den mördande och hycklande politiken som förs av den Europeiska Unionen och dess regeringar och kämpar för avskaffandet av aggressiviteten mot folken i Nordafrika och Mellanöstern, för upplösningen av Nato och för utnyttjandet av naturresurserna av folket för sina egna intressen och för en utveckling som kommer att leda till återuppbyggnad och folkets välstånd.
Vi kräver ett omedelbart slut på alla imperialistiska interventioner. Vi uppmanar internationella organisationer att stödja de ekonomiska invandrarnas och de politiska flyktingarnas ursprungsländer.

Detta fenomen, rasism, neofascism och främlingsfientlighet måste bekämpas med all kraft.
Vi uttrycker vårt deltagande med offrens familjer som förlorade sina anhöriga i Medelhavet.

WFTU
SEKRETARIATET
20 april 2015

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.