Terrorismens orsaker har sin förklaring

Den eskalerande terrorismen i Europa fördöms på alla håll. Men varför reagera bara mot den sekundära terrorismen, men inte den terror som orsakar den. Man analyserar inte orsakerna till vad som göder terrorism, som bara är en motåtgärd mot den mäktiga militära statsterrorismen, utövad främst av väst, med USA i spetsen men även bundsförvanten EU.

Varför ingen vågar nämna terrorismens orsaker har sin förklaring. Om obehagliga sanningar för det mäktiga USA nämns kan de nämligen ta till hårdhandskarna, som Frankrike fick smaka av när de inte ville delta i Irakkriget. USA:s dåvarande president, Bush klargjorde att ”den som inte är med oss, är emot oss”, och straffas.

Ingen ska inbilla sig att man blir terrorist och riskerar livet för sitt höga nöjes skull, utan det har naturligtvis sina orsaker. Vilka är det då som tar till så drastiska åtgärder som terrorhandlingar.

Jo, unga människor som sett sina oskyldiga barn, bröder, systrar och föräldrar och bekanta lemlästade och dödade, och sina hem bombade till grus och aska av främmande makters bombflyg. De har fått sina liv raserade och funnit tillvaron meningslös. Vid sådana tillstånd känns naturligtvis hämnden ljuv, och det har Europa minsann fått uppleva. Men den största boven, det kontinuerligt krigande USA, kommer obönhörligen, återigen, förr eller senare att få smaka av den ljuva hämnden av hårt drabbade människor, vars hem, nära och kära drabbats och utplånats av amerikanska krigshandlingar. Detta är inte fråga om, utan när. Synd bara att det drabbar civila, på samma sätt som USA:s urskiljningslösa bombningar gör.

John Eslund

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *