Kommunal kräver S-landstingsråds avgång

Ewa Söderberg, landstingsråd (S) i Västernorrland, bör avgå.
Det säger Nils Jisfält, ombudsman, i en debattartikel i Sundsvalls tidning enligt Kommunalarbetaren. Han anser att det som händer nu på Sundvalls sjukhus med 700 varslade anställda är rena cirkusen.

– Kommunals medlemmar är helt förtvivlade, säger Nils Jisfält till KA. Överallt man går i stan som möter man folk som ställer mig mot väggen. De vill veta, vad tycker Kommunal? Vad gör Kommunal? Stödjer ni oss?

En tanke på “Kommunal kräver S-landstingsråds avgång

  1. Ja vad gör kommunal? Böjer sig för arbetsgivaren? I Luleå får anställda inom hemtjänsten inte längre OB-tillägg vilket ger en lönesänkning för ett par tusenlappar för många. Motiveringen var att många anser inte att arbeta på helger är obekvämt eftersom många väljer helgarbete.Varför tror de att man arbetar helger? Naturligtvis eftersom man är dels är tvungen på grund av att behovet finns dessutom ger helgarbete mer i plånboken varför många då gärna arbetar extra någon helg då och då.Jag hoppas att arbetsgivaren nu ser en minskning i denna frivillighet att ställa upp under helgtid.Hade personalen inom hemtjänsten haft en starkare sammanhållning och kampvilja hade detta aldrig kunnat gå igenpm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.