Sydamerika ger en hjälpande hand till människor i Haiti

Sydamerikanska Nationernas Union (Unasur) hade ett toppmöte under tisdagen i Quito, Ecuadors huvudstad. Det togs beslut om en övergripande plan för stöd till Haiti, med både lång- och kortsiktiga stöd för återuppbyggnaden av den fattiga karibiska nationen. Det beslutades också att medlemsstaterna ska skicka hjälp till Haiti till sjöss och främja solidaritet för att bistå nationen.

När deltagarna lämnade toppmötet sa Bolivias vice president, Alvaro Garcia Linera, att den olycksdrabbade karibiska nationen inte förtjänar en invasion. Där är för tillfället flera tusen soldater från USA som skickades dit några dagar efter tragedin.

Han konstaterade att frågan om ockupation av Haiti inte har diskuterats, “men vi har tagit vår ställning.”

Fakta: Unasur. Wikipedia skriver följande om: Sydamerikanska Nationernas Union syfte är att utveckla och ge plats åt ett område med integration och enhet i den kulturella, sociala, ekonomiska och politiska utvecklingen bland sina medlemmar, med hjälp av politisk dialog, socialpolitik, utbildning, energi, infrastruktur, ekonomi och miljö, bland annat för att undanröja de socioekonomiska klyftor, uppnå social integration, medborgerlig delaktighet och stärka demokratin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.