Mer kritik mot nytt tidskriftbegrepp

SR skriver:

I december skickade regeringen ut ett förslag om förändrat tidskriftsstöd på remiss, med bland annat en ny och lite snävare definition. I går gick remisstiden ut, och de svar Kulturnytt tagit del av är genomgående kritiska till regeringens nya tidskriftsbegrepp – där tidskrifter som primärt sysslar med ”social” och ekonomisk” debatt rensas bort till förmån för tidskrifter som koncentrerar sig på ”kulturdebatt i vid mening.”

– Konstaterandet att ”samhällsinformation till allmänheten bör däremot vara ett ansvar för respektive myndighet eller organisation” är närmast provocerande i sin både inskränkta och inskränkande syn på vad som ryms inom begreppet samhällsinformation.
Det skriver Journalistförbundet i ett skarpt yttrande över kulturdepartementets förslag till nya villkor för statligt stöd till kulturtidskrifter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.