”Dom mot omstridd tysk lag slår ner som en bomb”

Tysklands mest omstridda lag förklarades i dag på förmiddagen för författningsvidrig. De styrande politikerna har fått året på sig att svara på frågan hur mycket pengar som behövs för ett människovärdigt liv, skriver DN.se.

Hartz IV är uppkallat efter Peter Hartz. Han var personaldirektör på VW-koncernen och god vän med Gerhard Schröder. Peter Hartz fick uppdraget att reformera arbets- och sociallagstiftningen, och hans förslag presenterades med pompa och ståt i Berlin.

Fortsättningen blev inte lika rolig för Peter Hartz personligen. För ett par år sedan dömdes han till villkorligt fängelse och dryga böter för att ha mutat fackliga företrädare på VW-koncernen i syfte att göra dem samarbetsvilliga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.