”Det är nödvändigt att arbetarklassen agerar nu”

SEKO Klubb 119, facket som organiserar förare i Stockholms tunnelbana, arrangerar onsdagen den 31 mars en demonstration mot Almegas nollbud och de osäkra anställningarna.

Jannis Konstantis, klubbens ordförande, säger följande till Riktpunkt:

– Det är nödvändigt att arbetarklassen agerar nu. Avtalet är inte bara en fråga mellan de som förhandlar utan i högsta grad är det frågan om mobilisering av oss själva som är på golvet. Vi kan inte tillåta att arbetsköparna ”bjuder” på ett nollavtal och att de vill försämra våra arbetsvillkor. Vi kan inte acceptera bemanningsföretag som vill sätta LAS ur spel.

Den 31 mars går det centrala avtalet ut och i de förhandlingar som SEKO har haft med Almega, har det inte hänt någonting. Almega har till och med mage att föreslå 0 kronor i lönehöjningar och att vi måste arbeta mer, påtalar SEKO Klubb 119 i ett pressmeddelande.

”Almega pratar om kris som finns men det enda kris som vi ser, är att våra löner minskar och att Almega angriper kollektivavtalet. Detta medan företag efter företag gör stora vinster. Det är dags att de som skapar den ekonomiska krisen betalar den och inte vi som arbetar och producerar.”

Samling sker klockan 13.00 vid Stureplan och sedan marscheras det till Almegas kontor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.