Nya strejker i Grekland

Ockupation av PAME Finansdep
Finansdepartementet ockuperades av radikala arbetare i morse.

PAME har kallat till en ny generalstrejk på fredag den 5 mars.

Det är PAME som kallar alla fackföreningar att utlysa en generalstrejk. Det finns minst tio LO-distrikt och 16 fackförbund som är med i PAME, samt 300 stora fackklubbar. Och i Grekland kan även lokala fackföreningar utlysa strejk. Det är ett allvarligt läge nu menar de, för ett nytt sparpaket har offentligtgjorts nyligen av Socialdemokraterna.

I morse ockuperades Finansdepartementet av PAME och radikala arbetare. Och i går ockuperades många radio- och TV-stationer för att sprida budskapet om de stora demonstrationerna i dag samt om de kommande strejkerna. Man läste även upp flygblad som PAME har gett ut.

ADEDY (grekiska TCO) och GSEE (grekiska LO) har idag efter att PAME har utlyst strejk, varit tvungna att utlysa en strejk från klockan 12 i morgon till slutet av dagen.

Den 16 mars är det strejk igen. GSSE (grekiska LO) har inte utlyst någonting medan ADEDY (grekiska TCO) har utlyst strejk den 16 mars och då deltar även PAME.

2 tankar på “Nya strejker i Grekland

  1. Rickard: Rädda de grekiska kapitalisterna och bankerna är vad det handlar om men det kan man inte säga i SR givetvis.

  2. Jag lyssnade på nyheterna i radion där de sa att Greklands parlament nu antagit de förslag som ska ”rädda landet ur den ekonomiska krisen.”
    Öh, svensk radio påstår alltså med säkerhet att ytterligare utförsäljningar, fler arbetslösa och ökad fattigdom ska ”rädda” grekerna.
    SR: opartiskhet i sin prydno!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.