”Dödsmarsch” i protest mot regeringens politik

Mats Eriksson från Sociala Medborgargardet skräder inte orden i sin kritik mot regeringen.
– Det finns massor av exempel på hur sjuka och svaga behandlas, rena rama utrotningspolitiken, säger Mats Eriksson.

Sociala Medborgargardet för Allas Rätt Till Acceptabel Social Trygghet arrangerar den 20 april i Stockholm en protestmarsch mot hur sjuka och svaga behandlas i Sverige idag. Mats Eriksson som kommer från Sandviken och är medlem i Sociala Medborgargardet ska tala.

– Dödsmarsch kallar vi det på grund av regeringens politik mot sjuka och andra svaga grupper.  Det är väl ingen nyhet att flera tagit livet av sig på grund av att de ställs inför valet att bli arbetsprövad eller tvångssysselsättas eller att bli helt utan pengar, säger Mats Eriksson.

– Socialen är ju inte att tänka på ens för en tvångsfriskskriven sjuk av den enkla anledningen att är du friskskriven så är du ”frisk” oavsett hur sjuk du är i verkligheten.

För att överhuvudtaget komma ifråga för socialbidrag måste en person stå till arbetsmarknadens förfogande och därmed är personen tvingad att ta all sysselsättning som ”erbjuds”, menar Mats Eriksson.

– Redan idag lever många på sin sambo, är du däremot ensamstående så är det kört, då är det sysselsättning eller arbetsprövning tills du stupar som gäller alternativet är att stå helt utan inkomst.

– Vi hoppas att med denna protest uppmärksamma problemet för sjuka och svaga och skapa lite kontakter för att senare kunna göra lite mer aktioner och protester!

Fotnot: Läs mer om marschen på Sociala Medborgargardets hemsida.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.