Mediadesinformationsplan mot Kuba

Målsättningen för Inter-American Press Association (IAPA), som bildades 1943, är att försvara Washingtons intressen i media på kontinenten, och på tisdag handlar det främst om dess mediadesinformationsplan mot Kuba.

IAPA är för närvarande ansvariga för att få till stånd organiserad förföljelse och fängslande av påstådda journalister på ön, samt det växande förtrycket av påstådda oberoende demonstrationer i landet.

Lögnerna baseras bland annat på en grupp kontrarevolutionära personer som uppträder som falska oberoende journalister, när det har bevisats att de i själva verket bara var ute efter att angripa den kubanska verkligheten.

Central Intelligence Agency (CIA), US Agency for International Development (amerikanska myndigheten för internationell utveckling) samt National Endowment for Democracy (nationella demokratifrämjandet) har medgivit att de har bistått med ekonomiska medel för detta ändamål.

Denna omstörtande verksamhet är en reaktion på en rad åtgärder som vidtagits av den kubanska staten mot personer som hotar att störta den konstitutionella ordningen, störa landets socioekonomiska verklighet och iscensätta förföljelser på order av USA:s intresseorganisation i Havanna.

Översatt från Prensa Latina.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.