Uppmaning från de församlade strejkande till arbetarklassen och de militanta fackföreningarna i Europa

Vi sänder er en resolution – uppmaning antagen i dag, tisdag den 29 juni 2010 av alla arbetare i Aten som deltog i PAME:s strejk- demonstration framför Greklands parlament.

”Vi alla, tiotusentals människor som demonstrerar i Aten uttrycker än en gång vårt radikala motstånd till de brutala åtgärder mot arbetarrörelsen som vidtagits av den socialdemokratiska regeringen. Åtgärder som radikalt upphäver de landvinningar som vi åstadkommit under decennier av kamp gentemot monopolkapitalet.

Vi fortsätter orubbligt vår klassorienterade kamp med krav från den klassorienterade fackföreningsrörelsen i vårt land som uttrycks och representeras av PAME och samlar tusentals arbetare i sina led från olika fackföreningsorganisationer.

I denna tid och i många andra europeiska länder utvecklas de arbetandes kamp  mot sina respektive regeringar. Vi uttrycker vårt stöd och solidaritet med dem. Här är några gemensamma slutledningar framkommer ur denna kamp:

  1. Arbetarklassen i alla europeiska länder upplever en enad genomarbetad strategi från de monopolistiska kapitalen. Denna strategi syftar inte enbart till att överföra alla konsekvenserna av kapitalismens kris på arbetarklassen utan framför allt till  att säkra den långsiktiga lönsamheten genom det totala avskaffandet av all arbetsrätt och genom en ökning av exploateringen. Vi möter den mest brutala och koordinerade paneuropeiska attack och våldsamma ansträngning från varje enskilt kapitalistland för att  säkra lejonparten åt sig själv. Denna tävling kommer att åstadkomma nytt lidande för alla människor.   
  2. Regeringarna, endera neoliberala eller socialdemokratiska tillämpar samma hårda metoder. De uttrycker ett gemensamt intresse.
  3. Landvinningar och fundamentala rättigheter som åstadkommits genom hård kamp, blod och uppoffring börjar nu avskaffas med ursäkt om att ”få ett slut på krisen”, en kris som föddes ur den kapitalistiska anarkin och dess enorma profiter. Det är en djup kris som ger uttryck för kapitalets historiska gränser, ett system vars rötter och arv föder massarbetslöshet, fattigdom, krig och förtryck.
  4. EU- Europeiska Unionen har bevisats vara en union för kapitalister. Det är en union som tillsammans med den Internationella Valutafonden IMF och regeringar formar en koalition som berövar folket dess rätt till ekonomiska medel.
  5. Europafacket bevisar ständigt att det inte är en fackföreningsorganisation, däremot en byråkratisk personalstab som huvudsakligen stöder Europaunionens strategi. Ansvaret hos dessa krafter för att de har nedrustat arbetarrörelsen genom sin försoningspolitik med kapitalet, klassamarbete och genom underkastelse är enormt.

Kära kollegor,

Huvudprioritetén är att möta dagens aktuella situation med en samordning av alla europeiska militanta fackföreningar och alla Europas arbetare.

I dag behöver vi mer än förut:

– Internationalism och arbetarsolidaritet

– Koordination av den militanta fackföreningsrörelsen

– Enad klassorienterad kamp och gemensamma mål

   i alla länder inom Europazonen.

Bakslagen inom social säkerhet, arbetsförhållanden, allmän hälsovård, utbildning, privatiseringen inom alla sektorer, massarbetslöshet, permanent förminskning av löner och pensioner. Med dessa bakslag försöker det kapitalistiska systemet att förstärka sig självt, genom att döma arbetare till arbetslöshet och degradering. Kvinnor, ungdomar och tonåringar kommer att få betala ett högt pris.

Kära arbetare i Europa,

Vi kan inte vänta! Våra insatser måste samordnas!

Vi grekiska arbetare, arbetslösa människor, immigranter, kvinnor, ungdomar och pensionärer uttrycker vår solidaritet med människorna i Spanien, Portugal, Danmark, Italien, Rumänien, Frankrike, med alla arbetare i alla de länder som går ut på gatorna och demonstrerar.

Vi uttrycker vår internationalism till alla europeiska arbetare som besegrar- lämnar bakom sig – det underkuvande, byråkratiska europafackets ledarskap och finner nya stigar med nya militanta, ärliga fackföreningar som organiserar vår motattack.

 Målet för vår kamp måste vara en motattack till de handlingar som motarbetar arbetarrörelsen. Denna politik får inte genomföras.

 Vi måste kräva åtgärder som kan möta det moderna behovet för befolkningen.

Vi måste hjälpa arbetarklassen i Europa att förstå att kapitalismen inte är vår framtid.

Vi kämpar för att avskaffa människans exploatering av människan.”

PAME kommer att fortsätta med sina insatser för att koordinera våra krafter för en gemensam kamp. Vi föreslår ett möte inom en nära framtid i Aten eller i något annat europeiskt land.

Från Greklands Kommunistiska Parti torsdagen den 1 juli 2010

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.