Strejk av PAME den 23/6: Ett bestämt svar till kapitalet och deras supportrar

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=tQB5d3Esyf4&feature=player_embedded[/youtube]

Tio tusentals strejkande deltog 23/6 i demonstrationerna organiserade av Alla Arbetares militanta Front (PAME) i Aten och i 60 städer över hela Grekland. De strejkande förklarade att de inte kommer att förbli passiva åskådare när deras rättigheter slaktas, inte heller falla in i fällan av det ”mindre onda” bestående av fackföreningsledarna i GSEE och ADEDY. De strejkande demonstranterna från PAME trotsade hindren uppsatta av regeringen, arbetsköparna och den gula fackföreningen tillsammans med andra mekanismer t.ex. media. Det arbetande folket, småföretagare och ungdomar protesterade mot socialdemokraternas barbariska politik, mot EU och IMF som stöds av partierna i NF och LAOS. Strejkvakter övervakade ett flertal fabriker och arbetsplatser över hela landet.

Än en gång ockuperades den centrala hamnen i Pireus. Strejken organiserades av sjömännens fackföreningar och förklarades som olaglig av kapitalets tribunal. Å andra sidan sände skeppsägarna och deras besättningar överlagt turister till hamnen, fastän de visste att en planerad strejk skulle äga rum. Detta för att kunna använda turisterna som ett medel för att bryta strejken. Under 24 timmar, fram till slutet av strejken lämnade inte ett enda skepp hamnen eftersom det fanns en enorm solidaritet med de strejkande och trots den pågående kapitalist- propagandan som hävdar att ” PAME avskaffar lagliga och och rättsliga institutioner.” Kapitalet är speciellt störda av slogan ”Lagen är arbetarnas rätt” och av den anledningen använder de alla smutsiga medel för att baktala kampen och hävdar att PAME skadar turismen genom sina strejker, utan att nämna de drastiska nedskärningarna av de arbetandes inkomster.

Än en gång fungerade GSEE och ADEDY som strejkbrytare genom att inte deltaga i strejken.

Aleka Papariga, Generalsekreterare i CK för KKE gjorde följande uttalande angående demonstrationerna i Aten:

”Vi har alla att välja mellan fatalistens underkastelse inför makten och en utbredd misär eller en motattack med mod, uthållighet och kamp för social och folklig välgång.”

Framgången efter strejken den 23 juni påvisar legalitet för upptrappningen av kampen och föresatsen inom organisationen om en ny strejk organiserad av PAME den 29 juni mot regeringen, EU och IMF angående löner, kollektiva arbetsavtal, socialförsäkringar och arbetsrättigheter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.