Angående socialdemokraternas ledare

Ibland och i valtider som dessa använder de sig av socialismens- och t.o.m. kommunismens deviser, grundvalar och ordalydelser för att över huvud taget kunna prestera en skiljelinje till de uttalat borgerliga partierna i alliansen.

I dessa valda stunder, som härom sistens när Mona Sahlin valtalade i Botkyrka, en Sthlms- förort och nämnde:

”Av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov.”

Denna kommunistiska devis till trots och fastän kommunismen aldrig har existerat som statssystem, (endast socialistiska folkrepubliker), frågar man sig: Har Mona och sossarna för avsikt att införa kommunism under kommande eventuella mandatperiod? Naturligtvis inte! I valda stunder och ”under galgen” säger hon liksom alla sina föregångare det som folk vill höra. I praktiken och sin vana trogen gör hon/de sedan något helt annat.

Bakom skyddet av beteckningen ”arbetarparti”  har sossarna i Sverige varit det kanske största och mest effektiva försvaret för bevarandet av det kapitalistiska systemet och klassamhället.

Socialdemokraterna har genom åren bundit upp arbetareklassen till den kapitalistiska staten genom att beteckna sig arbetarparti. Detta är nu något som också moderaterna sedan år 2006 saluför.

I båda partiernas fall har det varit nödvändigt att i retorik vända sig till arbetareklass för att erhålla röster och på ”demokratisk väg” behålla det kapitalistiska systemet – på det arbetande folkets bekostnad.

Ibland är de som sagt var tvingade att säga det som folk vill höra. Hade och alla övriga kapitalismens / klassamhällets försvarare i stället talat i enlighet med sina praktiska handlingar hade de förpassats till historiens skräphög.

KB

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.