ITUC (International Trade Federation Confederation) stödjer Israel

Israels regerings roll att stödja USA´s och Europas imperialister i mellanöstern i utbyte för deras stöd till den brutala ockupationen av Palestina är ett välkänt faktum över hela världen.

Trots att den inhumana blockaden av Gaza-remsan har lett till att tusentals massorganisationer över hela världen bojkottar Israel på varje sätt har en internationell fackföreningsorganisation – ITUC brutit mot denna bojkott.

Under ITUC´s sista konferens i Vancouver beskrevs palestiniernas kamp som extremism och valde som sin vice President (ordförande) en representant ur den israeliska fackföreningen.

Än en gång bekräftar ITUC att den står i imperialismens tjänst.

Det är också välkänt att ITUC avsätter stora penningsummor för att köpa fackföreningsmänniskor för att få deras stöd.

Arbetarna kan inte leva med illusioner. De måste kräva att deras respektive fackföreningar går ur ITUC nu för att gå med i den klassmedvetna fackföreningsrörelsen som representeras av den fackliga världsfederationen WFTU (World Federation Trade Union) sedan 65 år tillbaka.

PAME´s Sekretariat för Internationella Relationer 14.10.2010.

Fotnot (red. anmärkning): ITUC, på svenska internationella fackliga samorganisationen Tidigare FFI,  fria fackföreningsinternationalen. Alltså den reaktionära international som svenska LO tillhör.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.