Carina Herrstedt (SD) dömd igen

Carina Herrstedt
Riksdagsledamoten Carina Herrstedt lämnar Lunds tingsrätt tillsammans med sambon Stefan Olsson, även han dömd sverigedemokrat. Foto: Martin Tunström©.

Riksdagsledamoten Carina Herrstedt (SD) har förlorat fyra förtalsmål i tingsrätten. Carina Herrstedt känner sig förföljd, säger hon i dag till tidningen Skånska Dagbladet, vilket är märkligt anser Jan Jönsson från SKP. Skånska Dagbladets artikel innehåller dessutom faktafel.

Nyligen meddelades domen från Lunds tingsrätt mot Sverigedemokraternas andre vice ordförande tillika riksdagsledamot, Carina Herrstedt, gällande förtal.

Förtalsdomen grundar sig på att Carina Herrstedt påstod att Jan Jönsson, politisk aktiv i Sveriges Kommunistiska Parti, ville upprätta utrotningsläger för förståndshandikappade och inte, som Skånska Dagbladet skriver, att det var ett ”avkortat utdrag” som publicerades på Carina Herrstedts blogg.

– Detta är politisk förföljelse och en hetsjakt på mig. Jag har fått ta många smällar för inlägg som jag inte ens själv har skrivit, säger Carina Herrstedt till Skånska Dagbladet.

Jan Jönsson bemöter det i ett pressmeddelande:

– Sverigedemokraterna vill hela tiden framställa sig som offer, när det är de som gång på gång begår brott och hetsar mot oliktänkande, säger Jan Jönsson.

– I ett utspel från Sverigedemokraterna i somras sa Carina Herrstedt att det är ”dags för romerna att ta ansvar för sig själva och samhället”. Ansvaret för den ”eventuella” diskrimineringen ligger inte på förövarna. Enligt partiet är det romerna som måste skärpa sig. Inte de som diskriminerar.

– Det Sverigedemokraterna uppmanar romerna att göra borde de själva följa.

Carina Herrstedt har tidigare förlorat två förtalsmål där motparten var Jan Jönssons son, Fredrik Jönsson. Hon har dessutom stämt Fredrik Jönsson för en debattartikel han skrev på Politikerbloggen.se. Den stämningen ogillades av Lunds tingsrätt.

Den berörda SD-bloggen har även varit i blåsväder flera gånger tidigare. Bloggen har bytat namn flera gånger, just nu heter den ”Inte Carina och Stefans SD-blogg”.

Partiordföranden Jimmie Åkesson vill inte uttala sig om ärendet, enligt TV4 Malmö:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.