England: Våldsamma studentprotester i London

Studenter protesterade tidigare idag mot de ekonomiska nedskärningar som regeringskoalitionen i Storbritannien flaggat för. Demonstranter, utrustade med bland annat anarkistiska flaggor, slog sönder fönster och tog sig upp på taket av byggnaden som innefattar det konservativa partiets högkvarter.

Omfattningen av protesterna i London blev högt över förväntningarna, med uppskattningsvis 50 000 demonstranter som ville ventilera sin ilska över regeringens planer på att höja terminsavgifter och samtidigt minska det statliga bidraget för universitetsundervisning. Regeringen vill tredubbla studieavgifterna, en termin kan komma att kosta hundra tusen kronor.

En tanke på “England: Våldsamma studentprotester i London

  1. … smart att slå sönder fönsterrutor. Använd icke-våld istället , det borde vara hela Vänsterns signum!!!
    Det funkar bättre också , ta Indiens befrielsekamp som exempel.

    Men fortsätt demonstrera , speciellt mot att borgerligheten drar en snara mot mindre välbärgade människors utbildningsmöjligheter !!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.