Förslag: E-post ska få lagras i ett halvår

Nu går regeringen vidare med datalagringsdirektivet. Operatörerna blir skyldiga att spara trafikdata i sex månader och får själva stå för kostnaderna. Polisen måste däremot betala varje gång de begär ut uppgifter, rapporterar IDG.se.

Justitieminister Beatrice Ask (M) presenterade förslaget idag. IDG.se skriver att ”efter att ha dragit frågan i långbänk i mer än ett år beslutade regeringen idag att gå vidare med att införa EU:s superkontroversiella datalagringsdirektiv i svensk lagstiftning…”

– Regeringen föreslår att operatörerna ska bli skyldiga att lagra trafikdata i sex månader. Det är kortast möjliga lagringstid som EU-direktivet medger, sade justitieminister Beatrice Ask under en presskonferens nu på förmiddagen.

Regeringen lämnar över sitt förslag till lagrådet och det är tänkt att träda i kraft den 1 juli 2011.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.