Man gripen för skotten i Malmö mot invandrare

På lördagen den 6 november grep polisen en person i Malmö, misstänkt för de uppmärksammade skjutningarna i Malmö mot invandrare. Han är misstänkt på sannolika skäl för sju mordförsök och ett mord, meddelade åklagaren Solveig Wollstad på söndagen, vid en pressträff.

Det var på lördagskvällen som den 38-åriga mannen greps i Malmö i sin bostad. Polisen sa på pressträffen på söndagen att de hållit ett förhör med mannen hittills. I det förhöret förnekade mannen brott. 38-åringen är misstänkt för mordet av en 20-årig kvinna i oktober förra året, samt sju mordförsök.

Misstankarna mot honom föranledes av att polisen hade fått tips från allmänheten om honom, samt polisarbete, meddelades på pressträffen.
– Vi har gjort vissa fynd under husrannsakan som stärker misstanken, säger åklagaren Solveig Wollstad.

Solveig Wollstad
Åklagaren Solveig Wollstad. Foto: Riktpunkt.

På pressträffen besvarade polisen Riktpunkts frågor: polisen vet inte än om han var eller är politiskt engagerad och han har svensk bakgrund. Polisen var i övrigt mycket förtegen gällande den gripna mannen, men på nätforum påstås det att han bor i centrala Malmö och att han tidigare bott på Almgården, ett socialt utsatt bostadsområde (Almgården är Sverigedemokraternas starkaste fäste i Malmö).

Chefen för polisen i Malmö, Ulf Sempert, sa att de ska fortsätta vara ute och prata med allmänheten, som de anser sig skapat god kontakt med under de senaste veckorna, bland annat för att få in fler tips om de många oförklarliga skottlossningarna som ägt rum.

Åklagaren har tills den 9 november på sig för att stärka bevisen mot 38-åringen. Då avgör Malmö tingsrätt om bevisen räcker för att häkta mannen.

Fredrik Jönsson

Relaterat: Invandrare beskjuts i Malmö – extremhögern utnyttjar läget

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.