Funktionshindrade tvingas till isolering

Den senaste tiden har andra medier rapporterat om hur snön och isen ställer till det för tågresenärer, brevbärare med flera. Men många funktionshindrade, till exempel de som sitter i rullstol eller är synskadade, får helt ändra sina dagliga rutiner.

– Jag har inte kunnat motionera på flera veckor, säger en medelålders man, som RÖ talat med.

Tidningen har talat med flera funktionshindrade som tycker att snön är ett hinder i deras vardag. Det är framförallt vid övergångsställen och på trottoarer som det är bekymmersamt för att de oftast är täckta med snö, och då blir det svårare att ta sig upp för dessa. Fatmir Seremeti, som har en synskada, anser att tillgänglighetsfrågan är viktig, och borde uppmärksammas mer.

– Personer som går med blindkäpp har det svårt på övergångsställen, säger Fatmir Seremeti.

Det råder delade mening ar bland dem funktionshindrade tidningen talat med, om Malmö kommun gjort tillräckligt för att undanröja snön.

– Jag förstår inte varför det tar så långt tid för kommunen att ta bort isen, de kunde anställt fler, säger den medelålders mannen.

RÖ kontaktade handikappföreningen DHR Malmö i måndags. De skulle åter komma med en kommentar om deras syn på tillgängligheten, men har så inte gjort vid pressläggningen.

Artikeln publicerades i Röda Ögon nummer 5.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.