Protester mot kriget i Libyen

Igår genomförde SKP i Stockholm ett lyckat, med 1 dags varsel inkallat, protestmöte mot västmakternas aggression mot Libyen. Initiativet gick snabbt, men när det väl var i gång så har det mailats och ringts och smsats, facebook inte att glömma med resultatet att ett 60-tal personer stod i ring runt talarna och tvärs över Sergels torg skyndade folk mellan 17 och 18. Flygbladet med SKP:s uttalande togs emot. Fanan vajade.

Talarna var Kjell Bygdén och Ali Kinali från Sveriges Kommunistiska Parti, Stefan Lindgren, vice ordförande för Afghanistansolidaritet, Johan Wiman från KP:s partistyrelse och Agneta Norberg som redogjorde för Internationella Fredsbyråns (ovanliga) uttalande mot interventionen. Vi hade megafon och ingen polis ville se något tillstånd vilket vi inte hade.

För SKP:s förutsättningar var det lyckat men samtidigt är det deprimerande med det låga engagemanget. Media kan vara nöjda med sin lögnpropaganda. Tack vare våra utländska kamrater var det en samling som åtminstone märktes.

Barbara Brädefors

3 tankar på “Protester mot kriget i Libyen

  1. Jag vet självklart inte vad som händer i Lybien, men vill ha en så neutral skildring av förloppet som möjligt. Mediernas rapportering är inte neutral och förefaller vara inget annat än propaganda.

    Pressen kunde ha halva sidan med fakta och halva med personligt tyckande som de hade i pressens barndom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.