Fackliga Världsfederationen håller kongress

Den 6-10 april genomförs Fackliga världsfederationens (WFTU) 16 kongress i Athen, Grekland.
860 ombud som tillsammans representerar över 90 miljoner medlemmar i 110 länder kommer under dagarna att diskutera hur vi ska flytta fram fackföreningsrörelsens positioner. Utöver de 860 ombuden kommer kongressen gästas av över 1000 gäster från vänskapsorganisationer som ännu inte är medlemmar i WFTU, fyra av dessa kommer från Sverige.

–  Att fyra från Sverige deltar på kongressen är mycket bra, en sådan stor delegation har inte deltagit på WFTU:s senaste kongresser, säger Håkan Jönsson, fackligt aktiv inom Byggnads och en av svenskarna på kongressen. På kongressen representerar han SKP:s branschorganisation inom Byggnads.

Seko Klubb 119 och Byggnads Gästrikland skickar också representanter. I Gävle Arbetarblad uttalar sig en av de andra som ska åka från Sverige. Läs här!
Svensk fackföreningsrörelsen tillhör den socialdemokratiskt knutna Fria Fackföreningsinternationalen, därför är det en framgång att fackligt aktiva från Sverige gästar WFTU:s kongress. WFTU är en kämpande fackföreningsinternational, fri från anknytning till kapitalet och vinner allt större inflyttande runt om i världen.

Fackliga världsfederationens kongress kommer bli en framgång och den största på många år.
Riktpunkt.nu kommer dagligen rapportera från kongressen. Kongressen kan också följas på WFTU:s hemsida; http://www.wftucentral.org/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.