PM från Byggnads avd 26 Gästrikland

Sedan en tid tillbaka driver Handelsanställdas förbund i Gävleborg en osaklig, lögnaktig och kränkande medie kampanj mot Gästriklands byggnadsarbetare.

Kampanjens upprinnelse är den att byggnadsarbetarna beslutat om en ny arbetsordning på avdelningskontoret. En nyordning som innebär att avdelningskontoret stärker verksamheten ut mot arbetsplatserna och minskar den interna byråkratin. Genom detta beslut avskaffades den 50%- iga tjänsten som bokföringskontorist. Till detta beslut kunde Handels och Byggnads inte enas i lokal förhandling.

Frågan avgjordes därför i en central förhandling den 17:e augusti och förhandlingsprotokollet är nu även justerat och därmed godkänt av parterna. För övrigt kan noteras, oavsett vad Handels i Gävle säger, så är protokollet icke hemligstämplat. Handels kan således när de så önskar offentliggöra det.

Ur förhandlingsprotokollet framgår att Svenska Byggnadsarbetareförbundet avd 26 Gästrikland agerat ansvarsfullt, helt i enligthet med arbetsmarknadens lagar och i övrigt helt klanderfritt. 

Lars Lundberg ordförande
Byggnads avd 26 Gästrikland

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.