Centerpartiet etablerar sig som ett högerextremt parti

Centerpartiets valberedning har genom att enhälligt föreslå Annie Lööf som partiledare efter Maud Olofsson definitivt bestämt sig för att för evigt kapa de band till folkrörelse Sverige som traditionellt centerpartiet haft genom sin ställning som landsbygdens och småböndernas parti.

I stället tror man sig kunna nå framtida framgångar genom att till partiordförande föreslå en högerextremist. Strategin som centerns valberedning vägleds av är att partiet som lider av en svår förtroende och väljarkris skall ta sig ur den genom att på allvar ta upp kampen med Moderata Samlingspartiets högerflygel samt Sverigedemokraterna om kommande röster.

Annie Lööf har gjort sig känd som en av de ytterst få politiker som öppet och utan krumbukter fortfarande betraktar Storbrittaniens förre premiärminister Margaret Thetcher som hennes stora politiska förebild. Ja, Annie Lööf är nästan lysrisk över Thatcher. Hon har förklarat att hon ”mår bra hela dagen” efter att ha lyssnat på Thatcher.

När det gäller Svensk inrikespolitik har hon blivit mest känd för sina högerextrema förslag i riksdagen samt de krav hon anger i Valpejl 2010. Där kan vi ta del av hennes förslag att Sveriges Radio bör säljas, något hon vidareutvecklar i Valpejl med kravet att all statlig egendom på sikt skall säljas, Sverige bör ansluta sig till Nato, Lagen om anställningsskydd skall avskaffas då den enligt Lööf förhindrar ett gott företagsklimat. Vidare vill Lööf  även avskaffa fackföreningarnas rätt att träffa kollektivavtal för sina medlemmar.

När Annie Lööf fick frågan om vilken uppfattning hon hade om den kritik som finns mot bemanningsföretagen svarade hon enkelt och självklart att det var ett sätt för ”fackpamaparna att sätta en dolkstöt i ryggen på goda och nödvändiga företagare”

Centerpartiets medlemmar har till den 23 september på sig att stoppa partiets undergång, då väljer stämman ny partiordförande.

Lars Lundberg

En tanke på “Centerpartiet etablerar sig som ett högerextremt parti

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.