”Gästarbetare får mat som djuren ska få”

Gästarbetare på Ölands djurpark sägs få äta mat avsedd för djuren, rapporterar tidningen Barometern som granskat djurparken. Enligt anställda avlyssnas också personalrummet och arbetarna behandlas allmänt illa av cheferna.

– Jag sökte jobbet eftersom jag ville få erfarenhet. Hade jag vetat vad det är för arbetsplats hade jag aldrig tackat ja till jobbet. Vi svenskar får lön enligt avtal, men jag har kollegor från Bulgarien som bara får 6 000 kronor i månaden, säger en före detta anställd som Barometern talat med.

Ölands djurpark har blivit anmäld till diskrimineringsombudsmannen (DO). Barometern skriver:

”De båda männen, en pappa och hans son, är polska medborgare och beskriver hur de har fått arbeta 60-70 timmar i veckan för en lön på 1700 kronor i veckan. Enligt anmälan ska personalen hotat med att säga upp folk om de inte gjort som de sagt. Männen hävdar att den hotfulla stämningen bidragit till att de varit rädda för att framföra sina åsikter.”

Ingen annan djurpark eller nöjespark i hela Sverige har så god lönsamhet, enligt tidningens granskning.

Läs mer: Vd:n Barbro Hägg känner sig kränkt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.