Assad varnar för ”jordbävning” om västvärlden ingriper

Västerländska militära interventioner i Syrien kommer att leda till en ”jordbävning.” Denna kommer med största sannolikhet beröra hela regionen, konstaterade Syriens president Bashar Assad förra veckan och varnade därmed oppositionens skanderande demonstranter som vill införa en flygförbudszon över landet.

Assad sade till den brittiska tidningen Sunday Telegraph att utländska militära operationer enbart kommer skapa ett nytt Afghanistan och hävdade också att upproret mot hans regering är en kamp mellan islamism och panarabism. Kommentarerna tycktes reflektera den syriska regimens tilltagande oro att den ligger högst upp på Natos ”förändrande” torpedlista.

FN:s generalsekreterare Ban Ki Moon vädjade i lördags om ett omedelbart slut på våldsamheterna i Syrien. Dagen dessförinnan hade den arabiska TV-kanalen Al Jazeera rapporterat om att 42 demonstranter dödats av regeringstrogna styrkor.

President Bashar Assad betonade också att det syriska folkets vädjande måste besvaras med långsiktiga reformer och inte med förtryck och våld.
Av uppgifter från Amnesty International framgår det att nästan 2900 människor har dödats sedan det att protesterna inleddes i mars.

Morningstar

Översättning: Charlie Paulsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.