KKE: Ner med regeringen och plutokratins partier

Uttalande från Greklands kommunistiska partis centralkommitté

Greklands kommunistiska parti, KKE, uppmanar arbetare, egenföretagare och ungdomar från Attica att delta i demonstrationen på Syntagmatorget i Aten fredagen den 4 november kl 18.00 på kvällen. Målet med demonstrationen är att skapa en allians där folket kan ingripa mer resolut i händelseutvecklingen. Utpressningarna och de skrämmande dilemman vilka iscensätts av regeringen, plutokratins partier och EU måste få ett omedelbart slut.

Nu måste det skanderas med ännu högre stämma.

Ner med regeringen och plutokratins partier.

Folket kan hindra och avsluta de rasande uppoffringar som ställs på dem, genom de nya avtalen och de nya promemoriorna, för skydd av profiter, EU och euroområdet.

Klasskampen och det folkliga engagemanget måste stärkas. Landets demokratiska val måste utnyttjas maximalt av folket i syfte att försvaga det socialdemokratiska partiet PASOK, ND, EU och andra plutokratiska grupperingar. KKE måste stärkas och folket måste organisera sig mer resolut både på sina respektive arbetsplatser och i sina bostadsområden. På detta sätt kan man komma till bukt med de värsta orosmomenten. Samtidigt fördjupas krisen inom EU och eurozonen och de imperialistiska motsättningarna skärps.

Folket måste nu förlita sig på sina sakfrågor och använda sin rättmätiga styrka för att kunna stöta bort det värsta. De måste förkasta alla illusioner, vädjanden till samförstånd, föreställningar om social samhörighet och ideologiska koncept. Dessa dilemman främjas av de borgerliga partierna.

En konstruktiv och gynnsam lösning för det grekiska folket kan enbart förverkligas med ett starkt KKE och ett organiserat folk. Det fodras också att folket skapar allianser, gör motangrepp för att få folklig makt, ett förstatligande av monopolen, att landet frigörs från EU:s grepp och en ensidig avskrivning av skulden.

Aten, 1 november 2011

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.