Polis attackerade spansk studentdemonstration

Kravallpolis attackerade en fredlig studentdemonstration mot nedskärningar i utbildningssektorn i Valencia den 20 februari. 25 personer arresterades och flera av dessa blödde. Studenter har i flera dagar demonstrerat utanför deras skolor mot nedskärningarna vilket enligt rykten har lätt till att flera klassrum har varit utan värme.

På måndagskvällen slog, jagade och släpade batongbeväpnad polis demonstranter längs marken efter det att några av dessa hade gått till en närliggande polisbarrikad.

Videos som spanska nyhetssidor har lagt upp visar hur poliser misshandlar demonstranter. I ett av fallen visas hur två unga kvinnor kastas mot en bil. Minst en fotgängare skadades.

Valencias polischef Antonio Moreno påstår att studenterna hade uppträtt aggressivt och att poliserna i fråga använde proportionerligt fysiskt våld. Men studenterna var oförskräckta och uppgav den 20 februari att de kommer fortsätta att demonstrera till dess att regeringens regionala utbildningsminister avgår.

Morning Star
Översättning: Charlie Paulsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.