Rumänska demonstrationer och demokratisk ovisshet

Den demokratiska utvecklingen i Rumänien är oroväckande. Motiven till de demonstrationer som pågår i landet är skilda. De oppositionella hävdar att de har provocerats fram till följd av brist på folkstyre. Den rumänska regeringen menar å andra sidan att landet genomgår en omfattande modernisering. Den officiella bakgrunden till protesterna är rimligtvis vice hälsoministerns Raed Arafats avgång då han öppet kritiserade regeringens ambitioner att privatisera landets sjukvård. Den liberala gruppledaren Guy Verhofstadt befarar att en tilltagande politisk trend av populism och nationalism cirkulerar i Europa.

Charlie Paulsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.